Vali Çambaşı Yaylası'nda

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Çambaşı Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Çambaşı Yaylası'nda

Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'nda bir dağ evinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ordu Valisi Kenan Çiftçi, basın mensuplarına ızgara hamsi ikram etti. Daha sonra Vali Çiftçi, basın mensuplarıyla birlikte ilçede devam eden Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi, Yeşil Hat Yolu ve Çambaşı-Kabadüz karayolu genişletme yatırımlarını yerinde inceledi.

İnceleme gezisini değerlendiren Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi'nin Ordu'nun prestij projelerinden birisi olduğunu ifade etti.

Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi'nde iki tane telesiyej hattının olduğunu anımsatan Vali Çiftçi, "Bu telesiyej hatlarından bir tanesinin tüm direklerinin montajlama çalışmaları bitti. Bu telesiyejin bir ay içerisinde gerekli testlerden geçtikten sonra hizmete girmesi planlanıyor. Diğer telesiyej ve binalar ise önümüzdeki yıl nisan ayında tamamlanmış olacak. İnşallah Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi tamamlandığında Ordumuza büyük değer katacak" dedi.

Çambaşı-Kabadüz karayolunun genişletme çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağını aktaran Vali Çiftçi, "Çambaşı Yaylası'na ulaşımı sağlayan 37 kilometrelik yolda genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu yol tamamlandığında 10 metre genişliğinde olacak. Bu yolun devamında Kabadüz-Ordu arasındaki 21 kilometrelik mevcut karayolu da proje çalışmaları tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıl programa alındığında Ordu'dan Çambaşı'na kadar olan yol genişletilmiş olacak" diye konuştu.

Yaylaları birbirine birleştiren Yeşil Hat yolunun 234 kilometresinin Ordu'dan geçtiğini ifade eden Çiftçi, "Yaklaşık 2500 kilometre uzunluğundaki Yeşil Hat yolunun 234 kilometresi ilimizden geçiyor. Bunun 108 kilometresi karayolları ağında,22 kilometresini de bu yıl Özel İdaremiz yaptı. Geriye kalan yolda önümüzdeki yıllarda yapılacak. Yeşil Hat yolunun Ordu turizmine önemli derecede etki edeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ordu Valisi Kenan Çiftçi günün anısına toplu fotoğraf çektirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber